referenties

de procesmanager | de makelaar | de directeur | de projectmanager

 

Terug

de procesmanager

"...juist op zo'n moment is het goed als je sommige mensen actief kunt laten begeleiden door een coach van buiten de organisatie (zoals i.c. Loeke Richter). Soms is daar wel enige overredingskracht voor nodig: je ziet vaak dat medewerkers in eerste instantie opteren voor een cursus of een opleiding. Dat lijkt veiliger. Maar ik denk dat persoonlijke coaching en dus persoonlijke aandacht, met name in een periode van verandering, een veel effectiever middel is. Na een aantal sessies blijkt bijna altijd, dat een medewerker in staat is om voor zichzelf keuzes te maken: blijven, weggaan, taakverandering, opleiding, of misschien nog iets heel anders..."

procesmanager grote gemeente

Terug

de makelaar

Haptotherapie en coaching hebben mij een sterker zelfbewustzijn gegeven waardoor ik in mijn dagelijkse leven beter kan relativeren en eerder voor mijzelf kan bepalen waar ik sta.
De kunst van het loslaten is er één, die je je alleen eigen kan maken als je ervan overtuigd bent, dat het een noodzakelijke stap is voor jezelf (en je omgeving). De persoonlijke, indringende (en humorvolle) begeleiding van Loeke Richter heeft mij daarin ondersteund.

Kees Patist, Patist & van Ee Bedrijfshuisvesting
www.patistvanee.nl

Terug

de directeur

Mijn werkomgeving kent veel competitie en argwaan. Het kan voelen als een slangenkuil. Coaching door Loeke Richter biedt mij de veiligheid mijzelf te uiten, gedachten te ordenen en stelt mij weer in staat creatieve oplossingen te vinden.

directeur groot bedrijf dienstverlenende sector.

 

Terug

de projectmanager

Toen de ketel van mijn cv er midden in de winter mee ophield, heb ik eerst nog wel gekeken naar simpele dingen als de waterdruk en de stroomvoorziening, maar binnen een half uur zag ik dat het daar niet aan lag en belde ik een storingsmonteur. Die binnen een dag kwam en de ketel repareerde.
Maar toen, een aantal jaren geleden, mijn werk uit de rails begon te lopen - scheve verhoudingen, nare machtsspelletjes - duurde het nog zeker een half jaar voordat ik begreep dat het mij niet zou lukken om in mijn eentje de problemen op te lossen. Feitelijk was het voor mij toen al te laat, jammer genoeg. Coaching was nog wel nodig, maar vooral om juiste beslissingen voor de toekomst te kunnen nemen.
Essentieel in de coaching was voor mij de ruimte die er ontstond om over alles na te denken. Niet alleen over het werk, maar ook over mijn eigen keuzes in het verleden en over wensen voor de toekomst. Of over het effect van mijn gedrag op anderen, zowel verbaal als non-verbaal. Loeke Richter schept hiertoe de voorwaarden.
Individueel, confronterend en indringend, maar net zo vaak bevestigend.
Als ik nu in een vergelijkbare situatie terecht zou komen, zou ik waarschijnlijk nog steeds de neiging voelen om in mijn eentje de problemen te lijf te gaan. Maar binnen een half uur zou ik me realiseren dat er een professionele aanpak nodig is. En dan zou ik de telefoon pakken. Het nummer van SchaalvanRichter staat boven dat van de verwarmingsmonteur.

projectmanager grote gemeente